dijous, 31 de maig del 2007

Mireu de dur roba de bany


Mireu de dur roba de bany. Desconec si la piscina de Can Font serà operativa en dates tant primerenques, però de cara a diumenge està prevista una campanya cap a les Illes Medes (30 kilòmetres) a conmemorar el 5è aniversari del seu alliberament per les tropes comandades pel Comandant Juli Vert.

Els que vam ser-hi ho recordem com si fos ahir.

El Marc que no podrà venir a la festa, envia aquest recull del País:

200 independentistas 'conquistan' las Medes capitaneados por Pere Gil


Font:
27/07/02

Un desastrado ejército catalán armado con cremas bronceadoras y comandado por el capitán Pere Gil -no Perejil- efectuó ayer un peculiar desembarco en la Meda Gran de las Islas Medes (L'Estartit) y, después de desplegar desde una peña una gran senyera estelada, proclamó el territorio como el 'primer islote liberado de la futura República Catalana'.
La parodia, en clara alusión al conflicto de Perejil, contó con más de 200 voluntarios de diversos colectivos independentistas, en su mayor parte convocados a través de Internet. El grupo, que en todo momento se mostró respetuoso con el entorno de la reserva natural, fue llegando al islote en diversas embarcaciones. Los organizadores de la convocatoria recomendaban 'bañador de camuflaje' y cámaras para dejar testimonio de la 'invasión'.
Los participantes se declararon 'sorprendidos' de no haber encontrado ningún tipo de oposición, ni por parte del ejército ni de la Legión, a pesar de que habían anunciado con antelación su acción.
Ni siquiera apareció por el islote, durante las tres horas que duró la invasión, una modesta zodiac de la Guardia Civil.
I aquí unes fotos pel record:

En formació. A les dotze del migdia, els voluntaris de l'Exèrcit es començaven a allistar al port de l'Estartit. Tres quarts d'hora més tard, un cop explicada l'estratègia d'ocupació en una pissarra, els combatents van iniciar la marxa en formació fins a les embarcacions d'assalt. El gran nombre de participants va desbordar totes les previsions dels organitzadors, que no van poder encabir tots els soldats en les barques que havien preparat i van haver de deixar part de la tropa a terra.




Estelada i bandera pirata. L'arribada a l'illa es va fer amb canoes, barques de lloguer i també amb una mena de rai improvisat que va ser l'últim a tocar terra. Fet amb fustes i bidons de plàstic, duia l'estelada i la bandera pirata.




Desembarcament. Un escamot ja havia pres posicions abans, però el grup principal de la tropa va desembarcar deu minuts abans de la una del migdia. Alguns van optar per visitar l'illa, mentre d'altres preferien remullar-se.




Armes d'última generació. La pistola d'aigua era l'arma reglamentària de tots els voluntaris. Se'n van veure de tots tamanys i colors i la forta calor que feia ahir va fer que els soldats no paressin de disparar-se entre ells.




Operació exitosa. La conquesta es fa efectiva




Els segadors. Cap a les dues del migdia es va llegir la declaració (provisional) d'independència i es va cantar Els segadors al capdamunt de la Meda Gran. Després, tothom cap a les barques i retorn a terra per dinar i valorar l'acció.